Падобрански скок ветерана

Mанифестација „Падобрански скок ветерана“, коју је организовао Падобрански клуб „Архистратиг“ а подржало Министарство одбране, данас је завршена. Скокови ветерана одржани су у периоду од 8. до 14. септембра на спортском аеродрому „Лисичји Јарак“ и нишком војном аеродрому „Наредник пилот Михаило Петровић“.

Више од 30 ветерана падобранаца прво је на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ извело падобранску обуку, први падобрански скок и тандем падобранске скокове, а потом су на војном аеродрому у Нишу реализовали стотињак падобранских скокова падобранима типа „Крило“ са висина од 1.000, 1.500 и 3.000 метара.

Пуковник у пензији Ненад Кузмановић изузетно је задовољан реализованим активностима које имају основни циљ да падобранце ветеране, који нису скакали од краја одслужења војног рока, врате у падобрански спорт.
 
– Пројектом се промовишу ветерани, вредности духа патриотизма, војничке и ратничке части, негују се и развијају традиције. Захвални смо министру одбране Александру Вулину и челним људима Министарства одбране што су препознали добру страну овог пројекта и омогућили да падобранци после више десетина година од одслужења војног рока поново скачу падобраном из авиона, рекао је Кузмановић.

2 thoughts on “Падобрански скок ветерана

 1. Драга браћо,

  ако буде Падобрански скок ветерана и у 2019. години, будите љубазни и упутите ме како да се пријавим.

  Генерација сам 1994/95

  Дејан Радовић
  Београд
  члан Удружења

 2. Postovani, sve informacije o padobranskim aktivnostima veterana mozete naci na sajtu padobranskog klub ahttp://www.arhistratig.rs/

Comments are closed.