Генерал Симовић: Обавезно служење војног рока је потреба државе Србије!

Командант Копнене војске је објаснио, да свест потребе служења војног рока, треба да постоји, независно од тога, која је политичка странка на власти, нагласивши, да обавезно служење војног рока постоји у Турској, Грчкој, Аустрији, Швајцарској, Норвешкој, Финској, Шведској и другим државама.

Копнена војска је 16. новембра ове године дочекала Дан Копнене војске радно, у Шапцу, где је обуци Речне флотиле присуствовао и председник Србије Александар Вучић. Наредног дана, у Дому војске у Нишу, командант Копнене војске је рекао, да је Копнена војска у овој години извела преко 150 вежби и преко 2.400 гађања из пешадијског и наоружања родова Копнене војске. Нагласио је, да су припадници овог вида Војске Србије, у овој години више пута били спремни да стану на браник отаџбине Србије, штитећи српски народ, све грађане Србије и државу Србију. Споменуо је заборављеног, легендарног команданта Јабланичког комитског одреда, из времена Топличког устанка и „Другу плаву гробницу” у Грчкој.

Командант Копнене војске је објаснио, да свест потребе служења војног рока, треба да постоји, независно од тога, која је политичка странка на власти, нагласивши, да обавезно служење војног рока постоји у Турској, Грчкој, Аустрији, Швајцарској, Норвешкој, Финској, Шведској и другим државама. По његовом мишљењу, поводом 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, осим што српско јединство подразумева јединство свих Срба, ма где били, тог дана треба градити јединство и свих српских држављана, односно свих грађана Србије. Пожелео је да у следећој години, сви Срби и сви грађани Србије, без обзира на националну, верску и политичку припадност, буду здравији, срећнији, задовољнији и да влада мир у држави.