Војска тражи добровољце

Београд — Министарство одбране расписало је оглас за пријем кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и курс за резервне официре.

beretka-amblemНа конкурс се могу пријавити мушкарци и жене који у 2013. години навршавају од 19 до 30 година.

Кандидат мора бити држављанин Србије, уз услов да се против њега не води кривични поступак, да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци, да је здравствено способан за војну службу, као и да већ није одслужио војни рок са оружјем, објављено је на сајту Министарства одбране.

За курс за резервне официре кандидат мора имати завршену високу школу одговарајуће струке од значаја за Војску Србије, да испуњава услове прописане за регруте који се упућују у посебне јединице војске, као и позитивну безбедносну проверу.

Пријаве за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије подносе се центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, а кандидати који имају пребивалиште или боравиште у иностранству пријаву могу поднети надлежном дипломатско-конзуларном представништву Србије.

Утврђивање коначне ранг-листе кандидата врше регионални центри Министарства одбране, након обављених лекарских и других прегледа и психолошких испитивања у овлашћеним војноздравственим установама.

Изабрани кандидати за добровољно служење војног рока са оружјем и курс за резервне официре потписују уговор са Министарством одбране, који обавезно садржи почетак и завршетак добровољног служења војног рока, услове живота и рада, новчана примања, услове прекида и накнаду трошкова у случају неоправданог прекида добровољног служења војног рока.

Оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2013. години је стално отворен, а рангирање кандидата ће се обављати периодично.

One thought on “Војска тражи добровољце

  1. Da li ljudi koji su zavrsili visoku skolu i odsluzili vojni rok pre zavrsetka vojske mogu da konkurisu za rezervne oficire?

Comments are closed.