Затварање 16. вишебоја јединица специјалне намене Војске Србије

16viseboj-8Данас је на нишком аеродрому свечано затворен 16. отворени вишебој јединица специјалне намене и обављено проглашење победника у овом атрактивном такмичењу. Свечаном затварању присуствовали су заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Милосав Симовић, командант Специјалне бригаде бригадни генерал Илија Тодоров, заменик команданта Треће бригаде КоВ пуковник Предраг Грбић, заменик команданта Мешовите артиљеријске бригаде потпуковник Новица Петровић, председник нишке општине Црвени крст Дарко Булатовић и представници градске организације резервних војних старешина у Нишу.

16viseboj-9У конкуренцији педесет такмичара, разврстаних у осам екипа, тријумфовали су припадници прве екипе 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде, друго место освојила је екипа батаљона војне полиције специјалне намене „ Кобре“, док је треће место припало другој екипи 63. падобранског батаљона. Најбољи стрелац на 16. отвореном вишебоју јединица специјалне намене је Светислав Николајев из екипе ветерана 63.падобранске бригаде, а признање за фер плеј добила је екипа командног батаљона Специјалне бригаде.

Генерал-мајор Милосав Симовић је затварајући вишебој одао признање учесницима за уложени труд и залагање и честитао првој екипи 63. падобранског батаљона на оствареним резултатима“.

16viseboj-10Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Илија Тодоров подвлачи да је вишебој реализован у реалним и војничким условима, по киши и невремену, али да су припадници свих екипа уложили максимално залагање и остварили очигледан успех. „Морам да изразим посебно задовољство што су чланови екипа и командири тимова показали спортски дух, узајамно поверење и помагање током такмичења – рекао је генерал Тодоров и додао – „Проглашавајући најбоље, мислимо да су и сви остали победници, јер су све екипе дошле на циљ заједно“.

„Добро смо се припремили за најкомплексније и најтеже такмичења у Војсци Србије – тврди командир првопласираног тима поручник Драган Ђоковић из 63. падобранског батаљона – спремили смо се за напоре, тако да није било те тачке, даљине или дисциплине који би нас изненадила. Временски услови су били отежавајући фактор,Затварање 16. вишебоја јединица специјалне намене Војске Србије посебно због опреме која је тежа када се накваси, али нису нас омели, пошто су наше припреме пре такмичења биле и по киши и по сунцу. Конкуренција је била на високом нивоу, посебно то важи за екипу „ Кобри“ и другу екипу 63. падобранског батаљона, али превагнула је наша већа физичка припремљеност и више среће у појединим дисциплинама“.

16viseboj-7Награда за најбољег стрелца припала је Светиславу Николајеву из екипе ветерана 63. падобранске бригаде, који каже: „Част ми да сам као војни обвезник могао да станем раме уз раме са професионалним војницима. У цивилству имам неколико пехара и медаља из борилачких спортова и са такмичења у стрељаштву, али ово признање за најбољег стрлца на отвореном вишебоју је највећа част коју сам у животу доживео“.

Државну заставу Републике Србије спустио је са јарбола капитен овогодишењег победника, поручник Драган Ђоковић.