Редовна падобранска обука у ноћним условима

Припадници 63. падобранске бригаде реализовали су вечерас сегменте падобранске обуке у ноћним условима у рејону војног аеродрома „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу.
 
Реч је о редовној обуци која се спроводи ради одржавања високог нивоа оспособљености професионалног састава јединице за извођење специјалних борбених дејстава и операција од посебног значаја.
 
Вежбовним активностима на нишком војном аеродрому присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом се уверио да су припадници 63. падобранске бригаде на обуци максимално посвећени, одговорни и мотивисани, што за резултат има успешну реализацију свих наменских задатака, одличну оспособљеност професионалног састава и високу борбену готовост јединице.
 
Падобранци су у оквиру обуке реализовали скокове из авиона Ан-26, уз употребу савремених десантних падобрана који омогућавају маневрисање ради избегавања препрека и приземљења на жељену десантну просторију, што је од пресудног значаја за брзо започињање борбених дејстава у дубини непријатељевог распореда након падобранског десанта.
 
Реализацијом комплексне обуке у свим временским и земљишним условима, која се у јединици одвија током целе године, обезбеђује се да припадници ове елитне бригаде Војске Србије у сваком тренутку буду спремни за ефикасно ангажовање, самостално или у садејству са другим снагама, на реализацији широког спектра задатака који се могу поставити пред јединицу ове намене.