POP_1413Povodom Dana Vojske Srbije predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić priredio je danas u Predsedništvu Srbije prijem za najodgovornije ličnosti sistema odbrane. Prijemu u Predsedništvu prisustvovali sa ministar odbrane Aleksandar Vučić, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, državni sekretari, pomoćnici ministra odbrane, članovi kolegijuma i najodgovornije starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Čestitajući praznik pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Nikolić je podsetio na tradicije naše vojske, ohrabrujući njene pripadnike da u skladu sa njima obavljaju sve svoje dužnosti. Patriotizam, moralni kodeks, briga o drugima, samopožrtvovanje, kako je istakao, oduvek su bile odlike su srpske vojske, a tako će ostati.

POP_1435– Srbija sarađuje sa mnogim vojskama u svetu i kao knjiga vam je otvoreno usavršavanje i obrazovanje – poručio je predsednik Nikolić dodajući da će se predstavnici države truditi da obezbede deo tehnologije koji nedostaje, opominjući da država ne sme da zaboravi na vojsku, naročito na materijalni i socijalni status njenih pripadnika. On je takođe ukazao na značaj učešća naše vojske u multinacionalnim operacijama, ističući da je to novi kvalitet.

– Mi ste trudimo da eliminišemo bezbednosne rizike na teritoriji Balkana, rekao bih, Srbije posebno. Imaćemo izazove drugačije vrste, ali nadam se da više nećemo imati sukobe sa drugim vojskama – ocenio je predsednik Nikolić, poželevši svim pripadnicima naše vojske da život prožive u miru, jer je to znak i da će naša deca živeti u miru.

General Diković, je na kraju susreta, povodom Dana Vojske, uručio predsedniku Nikoliću maketu aviona MiG 29 koju je izradio veteran 63. padobranske brigade Predrag Diković iz Čačka.

Povezani članci: