Позив на свечано откривање спомен-бисте потпуковнику Горану Остојићу

Поштовани ветерани, саборци, поштоваоци лика и дела потпуковника Горана Остојића!

Позивамо Вас да 28. јануара 2023. године са почетком у 13:00 часова, присуствујете свечаном откривању спомен-бисте нашем падобранском брату, саборцу и пријатељу, потпуковнику Горану Остојићу у Бачком Добром Пољу, општина Врбас. Биста је дело академског вајара Исидоре Миљанић, коју је излила ливница „Пеле“. Иницијативу за подизање спомен-бисте је покренуло Удружење ветерана 63. падобранске бригаде, које је и финансирало израду спомен-бисте.

Након откривања спомен-бисте, у сали „Дурмитор“ Удружење ће одржати трибину посвећену Горану Остојићу и 63. падобранској бригади.

Очекујемо долазак високих званица из Генералштаба Војске Србије, Министарства Одбране, Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, представника локалне самоуправе као и великог броја представника сродних удружења, родбине, пријатеља и грађана.

Аутобуски превоз на релацији Ниш – Параћин – Ћуприја – Јагодина – Београд – Бачко Добро Поље ће бити организован, а детаљније информације о времену поласка биће достављене благовремено.

Заинтересовани ветерани и пријатељи могу се пријавити најкасније до 25. јануара 2023. године и то: из Ниша и околине да контактирају Славољуба Анђелковића 064/124-01-33; из Параћина и Јагодине Дејана Благојевића 063/771-43-02; из Београда Видоја Ковачевића 063/599-797. На релацији Ужице – Чачак – Нови Сад Вељашевић Владимиру 063-609694.

Видимо се у Бачком Добром Пољу.

ПАДОБРАНЦИ 63. ПАДБР – РАДЕ !