На нишком Булевару посађена стабла јавора у знак сећања на хероје са Kошара

На иницијативу ратних војних ветерана 63. падобранске бригаде посађена су стабла јавора на нишком Булевару Хероја са Kошара, а у знак сећања на борце и погинуле у борбама за одбрану 1999. године. У наредном периоду, како пише на сајту Града, биће посађено још 108 садница.

Kомандант Kопнене војске Србије генерал потпуковник Милосав Симовић и врх нишке власти заједно су засадили дрво јавора на нишком Булевару, а стабла је обезбедила ЈKП Медиана.

Вршилац дужности тог предузећа Иван Михајловић је рекао да је акција садње дрвећа само један део уређења Булевара Хероја са Kошара и да ће се она наставити, а у плану је да тај простор добије још симболичних 108 стабала.

На Булевару Хероја са Kошара, који је с правом тако назван, биће посађено 108 стабала. На сваком стаблу биће по једно име палог борца са Kошара. Свака оваква акција је подсећање на хероје и радујемо се похвалама да смо један од ретких градова у Србији који негује и чува сећање на борце и погинуле за слободу на Kошарама – рекла је градоначелница Ниша.

Подсетимо, битка на Kошарама почела је 9. априла 1999. године и, по сведочењу преживелих, једна је од најкрвавијих битака у том рату у којој је живот изгубило 108 младића, просечне старости 25 година, а укупно се борило њих 1.357.