Позив на прославу Дана падобранаца 14.10.2016

Позивају се падобранци-ветерани и поштоваоци 63. падобранског батаљона на свечаност поводом прославе Дана падобранаца и Славе Покров Пресвете Богородице, која ће се одржати у петак 14. октобра 2016. године на нишком аеродрому са почетком од 10 часова.

За православне вернике, Света Литургија ће се одржати у Цркви на нишком аеродрому, у петак 14. октобра 2016. године са почетком од 7.30 часова.

Улаз је слободан уз личну карту, а за посетиоце из иностранства присуство је одобрено само за особе које су најавиле свој долазак.

Моле се ветерани да на свечаност дођу са падобранском беретком, пристојно одевени, јер цивилима у маскирним униформама улаз неће бити дозвољен.

6 thoughts on “Позив на прославу Дана падобранаца 14.10.2016

  1. Svim pripadnicima u aktivnoj sluzbi i veteranima padobranske brigade cestitam praznik i jubilej.

    Vas postovalac.
    Savic Marinko iz Podgorice

  2. Svim pripadnicima u aktivnoj sluzbi i veteranima padobranske brigade cestitam praznik i jubilej.

    Vas postovalac.
    Savic Marinko iz Podgorice.

  3. Svim pripadnicima u aktivnoj sluzbi i veteranima padobranske brigade cestitam praznik i jubilej.
    Slavu brigade ste sa ponosom prenosili na prostorima bivse Juge.

    Vas postovalac.
    Savic Marinko iz Podgorice.

  4. IVO LEBAN , Nova Gorica Slovenija
    Kao veteran 63. padobranske , generacija MART 1969 , sam se posle 46 godina vratio na “ mesto zločina“, da se na samom kraju setim svoje mladosti , provedeni u toj čuvenoj brigadi . Samnom su bili još trije drugovi iste generacije , a na samom kraju smo se sreli sa Zoranom iz Valjeva , Milošem iz Inđije , i Milinkom iz Niša. Najviše me obradovao susret sa Milinkom posle 38 godina !
    Sve bi bilo u najlepšem redu , da nas nisu na ulazu podelili na STRANCE i SRBE !
    Srbi su ulazili SLOBODNO sa svojimi auti , a STRANCI smo morali čekati na kapiji kao neko drušvo kerova, koji čeka na svog gazdu iako smo na tom aerodromu i u toj JEDINICI proveli deo svoje mladosti koju nismo NIKAD zaboravili i još UVEK osečamo pripadnost 63. PADOBRANSKOJ ! Toga osečaja nam ne mogu oduzeti ni GODINE , NI POLITIČKI POREDAK !

    Jednostavno, MI SMO 63. PADOBRANSKA !

    To bi morali uzeti u obzir kad dolazimo Sljedeče godine !

  5. Na zalost Ivo, nigde u svetu stranac ne moze slobodno da udje u krug bilo koje kasarne. Bez obzira sto kazes da su drzavljani Srbije ulazili slobodno nije bas tako, morali su da pokazu svoja dokumenta na ulasku. Neka te to ne cini nesrecnim, dobro je sto se tradicija odrzala i posle svega i sto su ljudi radosni nakon susreta posle puno puno godina! Vidimo se opet uskoro!

  6. ADMIN !
    Ima na puno koji smo ostali JUGOSLOVENI i nikad nam to NIKO neče oduzeti i to bi i SRBI morali poštovati ! Imam puno prijatelja u Srbiji , i ne samo ja nego ogromno Slovenaca ! A mogu , kažem da je bilo svugde gde smo došli baš kako treba (i na aerodromu) osim one sitnice koja ne bi smela da se ponovi !

    http://www.ednevnik.si/entry.php?w=mehanikaleban&e_id=193721

    Mnogo mi je žao jer ove godine zbog bolesti nisam mogao doči .

Comments are closed.