Горан ниже подвиге

Војска Србије и припадници Специјалне антитерористичке јединица МУП-а организују обуку роњења за лица са инвалидитеом. Заставник Горан Тодоровић, не само да је савладао обуку, већ је и постао прво инвалидно лице са лиценцом да обучава друге.

Лица са инвалидитетом сада могу да науче да роне и то захваљујући обуци коју за њих организује Војска Србије и Специјална антитерористичка јединица МУП-а.

Прилику да први добије лиценцу да обучава друге људе, добио је бивши члан падобранске бригаде заставник Горан Тодоровић, који је познат и по томе што се два пута уписао у Гинисову књиигу рекорда.

Приликом 984. скока падобраном, на нишком војном аеродрому, Горан је доживео несрећу. Срце је на неко време престало да куца.

Остао је у жив чудом. Међутим, постао је параплегичар, а оштећен му је и слух. То за њега, ипак, није био крај.

„Три и по године након повреде као први инвалид Србије и шире извео сам скок са 3200 метара на Лисичјем јарку“, каже Горан.

„Након тога, 2008. године у Словенији извео сам скок са 8350 метара и поставио светски Гинисов рекорд. Следедеће године отишли смо до границе докле може авион да се попне 8453 метра. Надамо се да ћемо и ове године успети да нађемо летелицу за 9, касније за 10 хиљада метара“, истиче Горан Тодоровић.

Пре годину дана постао је и први ронилац са повредом кичмене мождине.

Зато не постоји ништа што ће ме зауставити, границе не постоје. Ако се икад и поставе негде, ту сам да их срушим, каже Тодоровић.

Горан поручује да несреће које се догоде било коме од нас, не смеју да буду препрека за даљи живот, који уз овакве неуобичајене активности може да постане много богатији.