Саопштење поводом вести о ангажовању припадника 63. падобранске бригаде на сузбијању демонстрација

ПОШТОВАНИ ВЕТЕРАНИ 63. пад. бригаде!

Видим да се од јуче, а и данас преподне, води полемика око ЛАЖНЕ ВЕСТИ да је 63. пад. бр. добила наређење да изађе на улице Ниша у циљу сузбијања демонстрација. Никакво наређење није постојало, нити су припадници јединице било шта прихватали или одбијали да изврше по том питању. Молим Вас да не наседате на провокацију и не укључујете се даље у било какву полемику око тога. Они који такве непроверене информације убацују у наше редове нису добронамерни. Овде нема политике и не треба да се препиремо, делимо, нити дозволимо манипулацију ветеранима 63. падобранске бригаде.

ПАДОСИ !!!
Ми смо доказане патриоте, родољуби, ратници… то нас је и довело у бригаду. Нисмо партија, ни странка. Нама не управља политичар, већ командант бригаде, не одазивамо се политичарима већ саборцима. Молим вас, не потежите политику овде, нема логике да то радите, не води ничему, само ће појединце који то раде дискредитовати.

63-а је часна и поносна јединица. Беретка је част заслужена! Беретку не носимо свуда, нисмо је ни у служби-војсци носили свуда. Немојте беретку и знак бригаде да користите за свашта, нисмо је зато ни добили. Поента ових наших група на друштвеним мрежама је дружење, повезивање, чување сећања на погинуле другове, промоција оног што војник наше бригаде јесте, а то је понос народа онда кад затреба – ЗАШТИТНИК ОД АГРЕСОРА. Не брани падобранац Србина од Србина… нити бије и понижава Србе од Срба!

Још једном не дозволите манипулације над Вама и паметно расуђујте.

Молим Вас да ако имате било какву вест у коју сумњате, обратите се руководству удружења ветерана 63.падбр и добићете све информације из прве руке.

ОНО ШТО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА у вези ове дезинформације је да 63. Падобранска Бригада ради по редовном плану и програму за 2020. годину, на планираним локацијама мајке Србије.

С поштовањем
Удружење ветерана 63.падобранске бригаде
председник Видоје Ковачевић