„Застава“ произвела војни теренац

КРАГУЈЕВАЦ – Крагујевачка фабрика „Застава камиони“ произвела је лако теренско неборбено возило са погоном на сва четири точка, које ће понудити Војсци Србије и купцима из иностранства. Генерални директор „Застава камиона“ Ђорђе Несторовић изјавио је да возило „њу турбо дејли“ носивости 1,4 тоне, са агрегатом од 125 коњских снага и погоном на сва четири точка, има изванредне маневарске могућности у теренским условима експлоатације.

Возило је намењено за превоз људства и терета и већ је прошло прву фазу испитивања, у којој су тестирани тактично техничке перформансе. После тога уследиће производња неколико возила, која ће се тестирати у суровим теренским условима, рекао је Несторовић. Он је изјавио да крагујевачка фабрика камиона има вишедеценијско искуство у производњи и монтажи војних возила, наводећи да су се у њој некада монтирале „кампањоле“.
– Наше ново возило има тржиште, јер је старост возног парка Војске Србије око 27 година, а ми имамо капацитете да задовољимо све домаће поруџбине – рекао је Несторовић. Он је изјавио да фабрика преговара и с потенцијалним иностраним партнерима о сарадњи на производњи оклопљених и полуоклопљених возила намењених војсци. Фабрика „Застава камиони“, која је у процесу реструктурирања, до пре неколико година имала је 3.600 запослених. Данас у њој ради 743 радника, који месечно, уз помоћ државних субвенција, производе по 20 возила.

Агенција ФоНет

2 thoughts on “„Застава“ произвела војни теренац

  1. ovo da nije smesno bilo bi zalosno,alo ministre pa nismo mi strumfovi!!!!

Comments are closed.