Војска тражи професионалце широм Србије

Министарство одбране расписало је конкурс за пријем младића и девојака у професионалну војну службу за ражличите дужности у петнаестак места у Србији.

Заинтересовани могу конкурисати у Београду, Горњем Милановцу, Новом Саду, Смедереву, Ужицу, Панчеву, Јакову, Крушевцу, Краљеву, Ваљеву, Шапцу, Пожаревцу Сомбору, Нишу.

Уз опште и посебене услове, од кандидата се тражи и да нису старији од 30 година као и да су здравствено способни за службу у Војсци Србије, а што утврђује војно-медицинска комисија.

За мушкарце се тражи и да су одслужили војни рок са оружјем, наводи се у тексту конкурса објављеног 1. јула на интернет страници Војске Србије.

Са девојкама и младићима, који прођу на конкурсу и потом успешно заврше обуку, биће потписан уговор на одређено време, до три годиње трајања за професионалну војну службу, а који може бити продужен.

Уз снајперисте, падобранце, пушкомитраљесце, Војсци Србије су потребни и војни полицајци, возачи, механичари за муницију, механичари за ракетну технику, грађевински лимари и инсталатери водовода и канализације.

Траже се и стелци, извиђачи, диверзанти, мотористи, радиофонисти, кувари, електромеханичари, саобраћајци, радио телеграфисти, чувари, погонски манипуланти, авио оружари и авио механичари, слагачи падобрана као и послужиоци ракетних система.

Потребни су и радио релејци, противпожарци, послужиоци на осматрачком радару, радио телепринтеристи, деконтаминатори, нишанџије, извиђачи у артиљерији, противтерористи…

На конкурс се могу јавити држављани Србије а они који буду примљени у професионалну војну службу оствариваће сва права и обавезе у складу са Законом о Војсци Србије.

2 thoughts on “Војска тражи професионалце широм Србије

  1. Zbog ogranicenog roka (do kraja godine) za popunu svih mesta u profi vojsci mislim da ce doci do prijema nekvalitetnog kadra sto ce se ubrzo i pokazati.

  2. MORAM DA KAZEM DA JE TAJ KONKURS PREVARA OPASNA…PROBANO…NECU U DETALJE DA ZALAZIM…

Comments are closed.