Сину преминулог падобранца, ратног хероја са Кошара, потребна је наша помоћ

Лазар Милутиновић има 28 година и од рођења болује од церебралне парализе. Син је нашег прекаљеног ратног друга и хероја са Кошара, заставника Владана Милутиновића – Јагодинца. Као што знате, Владан нас је прерано и изненада напустио 2015. године услед последица мождане анеуризме. Иза њега остао је син Лазар, делимично непокретан, у инвалидским колицима, а на нама, његовим ратним друговима је часна обавеза да се о Лазару бринемо када му је то најпотребније – сада и одмах!

Лазар је рођен као здраво дете у шестом месецу трудноће, након чега је провео три месеца у болничком инкубатору. При крају трећег месеца, инкубатор се покварио и Лазар је остао без кисеоника, што је довело до оштећења његовог централног нервног система. Родитељима је речено да је његово стање веома лоше и да неће дуго живети. Од тада па надаље, целог живота, Лазар се лечи и рехабилитује свим понуђеним могућностима, о трошку своје породице и без много помоћи са стране. Тренутно пати од деформитета оба стопала, контрактуре зглобова колена и дислокације обе чашице. Због свега тога отежано се креће и пати од јаких и честих болова у коленима и стопалима.

Ипак, захваљујући својим родитељима и упркос свакодневним тешким проблемима, Лазар се борио и изборио – син хероја и сам је израстао у хероја!

Завршио је средњу економску школу, омиљен у разреду, изузетно је интелигентан, комуникативан и пријатан. Редовно вежба и веома је упоран, направио је огроман напредак у борби против тешке болести, али то није довољно. Лазару су потребне честе терапије како би био као и сви његови другари. Сада, по први пут, има лекарски предлог за низ ортопедско-хируршких операција које би му омогућиле самостални ход и нормалан живот. Да коначно стане на сопствене, здраве ноге.

Професор доктор Димитри Попков, врхунски специјалиста ортопедске хирургије из Русије, прегледао је Лазара у јануару ове године и предложио му да га оперише овде код нас у Београду, у болници АТЛАС. Операцијама би се извршило продужење бутних мишића, стабилизовале обе чашице и извршила корекција оба стопала. На жалост, осигурање Републике Србије не покрива трошкове операције и боравка у болници АТЛАС у Београду, па је на нама, падобранцима-ветеранима, да се окупимо, покренемо и сакупимо неопходну суму од 12000 еура за Лазареву операцију и излечење.

Помозимо Лазару уплатом на динарски или девизнe рачунe! Чувајмо част и породице наших палих другова! Будимо ту кад затреба!

ДИНАРСКИ РАЧУН (За уплате из Србије):
200-117336018-21

ДЕВИЗНИ РАЧУН (За уплате из Србије):
200-117336140-43

УПУТСТВО ЗА УПЛАТЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА (EUR,CHF,CAD):
Beneficiary customer:
RS35200000011733614043
Lazar Milutinovic
Narodnog fronta 34
Jagodina, Serbia

Beneficiary bank:
SBPORSBGXXX
Postal Savings Bank
Kraljice Marije 3
Belgrade, Serbia

Intermediary bank:
DEUTDEFF
Deutsche Bank AG
Frankfurt Am Main, DE