„Небеске видре“ на трону

У Кикинди је од 4. до 6. августа одржано 57. државно првенство у класичним падобранским дисциплинама – скок на циљ и фигуративни скок и Отворено првенство Србије, на којима је учествовало више од тридесет такмичара и шест екипа из Србије и Босне и Херцеговине.

Падобранска екипа Војске Србије „Небеске видре“, у саставу капетан Горан Стојановић, заставници Радмила Ђурић, Мирољуб Јанићијевић и Синиша Мићић и професионални војник Дејан Цветковић, поновила је прошлогодишњи успех и освојила прво место у дисциплини скок на циљ, како на државном тако и на Отвореном првенству Србије.

Заставнику Синиши Мићићу припала је сребрна медаља у појединачном пласману, док се заставник Радмила Ђурић окитила бронзом.

Остварени резултати и направљена разлика у односу на најближе конкуренте (екипе МУП Републике Србије и „Наша крила“ из Параћина) говоре да је падобранска екипа Војске Србије у дисциплини скок на циљ убедљиво најбоља у земљи.

На ово такмичење, војни падобранци дошли су одмах након повратка са војних светских игара, на којима су у дисциплини групни фигуративни скок оборили државни рекорд.

У Кикинди ће се од 17. до 27. августа одржати и Европско порвенство у класичним падобранским дисциплинама.