Пријем код председника Републике поводом Дана Војске Србије

POP_1413Поводом Дана Војске Србије председник Републике Србије Томислав Николић приредио је данас у Председништву Србије пријем за најодговорније личности система одбране. Пријему у Председништву присуствовали са министар одбране Александар Вучић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, државни секретари, помоћници министра одбране, чланови колегијума и најодговорније старешине Министарства одбране и Војске Србије.

Честитајући празник припадницима Министарства одбране и Војске Србије, председник Николић је подсетио на традиције наше војске, охрабрујући њене припаднике да у складу са њима обављају све своје дужности. Патриотизам, морални кодекс, брига о другима, самопожртвовање, како је истакао, одувек су биле одлике су српске војске, а тако ће остати.

POP_1435– Србија сарађује са многим војскама у свету и као књига вам је отворено усавршавање и образовање – поручио је председник Николић додајући да ће се представници државе трудити да обезбеде део технологије који недостаје, опомињући да држава не сме да заборави на војску, нарочито на материјални и социјални статус њених припадника. Он је такође указао на значај учешћа наше војске у мултинационалним операцијама, истичући да је то нови квалитет.

– Ми сте трудимо да елиминишемо безбедносне ризике на територији Балкана, рекао бих, Србије посебно. Имаћемо изазове другачије врсте, али надам се да више нећемо имати сукобе са другим војскама – оценио је председник Николић, пожелевши свим припадницима наше војске да живот проживе у миру, јер је то знак и да ће наша деца живети у миру.

Генерал Диковић, је на крају сусрета, поводом Дана Војске, уручио председнику Николићу макету авиона МиГ 29 коју је израдио ветеран 63. падобранске бригаде Предраг Диковић из Чачка.