Завршен вишебој јединица специјалне намене

Прва екипа 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде победник је 15. Отвореног вишебоја јединица специјалне намене, који је одржан 15. и 16. септембра у рејону Фрушке горе.

Стазу дугу скоро 40 километара припадници те екипе прешли су за пет сати и 57 минута, пласиравши се тако испред екипе 72. извиђачко-диверзантског батаљона и треће екипе 63. падобранског батаљона, које су освојиле друго и треће место.

Најбољи стрелац шампионата је разводник Никола Пешић, такође из 63. падобранског батаљона, а капетан Стефан Николчев, припадник оружаних снага Бугарске чија екипа је заузела девето место, најбољи је страни такмичар.

Специјалци Румуније освојеним седмим местом обезбедили су себи титулу најуспешнијих у категорији страних учесника, а посебно признање за фер-плеј припало је екипи оружаних снага Бугарске.

Још једном уверили смо се да је тим јак онолико колико је јака његова најслабија карика и да само добар тимски рад, другарство и снажна воља могу победити и у најтежим ситуацијама. Управо то одликује специјалне јединице, најелитнији део оружаних снага, истакао је командант Специјалне бригаде бригадни генерал Илија Тодоров, затварајући такмичење.

Спортски дух, добра организација и одличан рад судија, према његовим речима, обележили су овогодишњи вишебој, напоменувши да су нијансе одредиле победника међу подједнако припремљеним и увежбаним учесницима.

Током два дана 53 такмичара разврстаних у 9 екипа, на стази дугој 40 километара надметали су се у 14 дисциплина, међу којима биле су извлачење рањеника, савлађивање различитих препрека, гађање бомбом, ножем, пиштољем и аутоматском пушком, претрес терена.