Затворен 14. Отворени вишебој јединица специјалне намене

Заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Видоје Живковић затворио је данас пред стројем такмичара 14. Отворени вишебој јединица специјалне намене у касарни Растко Немањић у Панчеву. Затварању такмичења присуствовао је командант Специјалне бригаде бригадни генерал Илија Тодоров, као и војни изасланици земаља учесница из иностранства.

После два дана једног од најизазовнијих такмичења Копнене војске у екстремним условима, прво место у екипној конкуренцији освојила је Прва екипа 63. падобранског батаљона, друго место припало је Батаљону за противтерористичка дејства из Панчева, док је треће одличје такође отишло у Ниш, за шта су се побринули чланови Другог тима 63. падобранског батаљона.

За најбољу страну екипу проглашена је екипа специјалних снага Бугарске армије која је заједно са екипама из Русије, Грчке и Кипра дала међународну димензију овом традиционалном такмичењу најбољих специјалаца.

У појединачној конкуренцији награде су додељене најбољем домаћем и иностраном стрелцу у дисциплинама бацања бомбе, ножа, гађања из пиштоља и пушке.

Најбољи стрелац из Србије је поручник Младен Стаменковић док је водник Манов Николај био најпрецизнији у конкуренцији странаца.

Екипа ветерана 63. падобранске бригаде, упркос томе што је такмичење завршила на последњем месту, освојила је титулу за фер плеј као екипа са највитешкијим односом према надметању и колегама такмичарима.

Генерал-мајор Видоје Живковић честитао је учесницима на постигнутим резултатима истакавши значај овог типа надметања како за Специјалну бригаду тако и за Војску Србије у целини.

Генерал Живковић осврнуо се у свом говору и на учешће екипа нама пријатељских војски посебно честитајући екипи из Бугарске на највишем пласману у иностраној категорији.