У Јагодини одржан 13. меморијал „Потпуковник Горан Остојић и сви пали борци“

ЈАГОДИНА – Такмичењима у стрељаштву, шаху и вишебоју данас је завршен 13. меморијални куп „Потпуковник Горан Остојић“, посвећен официру Војске Југославије који је погинуо 1998. године код карауле „Кошаре“ на југословенско-албанској граници.

У протекла три дана, на теренима Јагодинског спортског савеза, у разним спортовима, које је вoleо и којима се бавио Остојић, такмичило се преко 1.500 спортиста, а у част Остојића одржан је и 11. мотофест, на коме је учестовало, према подацима организатора, око 1.000 мотоциклиста из 25 градова Србије.

Мотористи су, после уобичајног дефилеа улицама града и полагања венца на спомен обележје Остојићу, уприличили и целоноћни рок концерт и бајкерске игре.

Колону мотоциклиста градом до спомен обележја Остојићу предводили су представник Удружења ветерана 63. падобранске бригаде Синиша Живић и члан мотоклуба „Ноћни вукови“ из Ниша Горан Јовић.

Дефилеу мотоциклиста предходили су падобрански скокови на теренима Јагодинског спортског савеза.

Куп је почео у петак у 17 сати у Основној школи „Горан Остојић“, полагањем венаца на бисту покојног Остојића и свечаном академијом, а отворио га је генерал Клуба генерала и адмирала Војске Србије Љубиша Стојмировић.

Отварању купа су, уз родбину Остојића, присустовали и представници његове 63. падобранске бригаде (сада батаљона) из Ниша, представници Удружења ветерана 63. падобранске бригаде, представници Клуба генерала и адмирала ВС, команде ВС и Специјалне бригаде из Панчева, МУП-а Републике Српске, челници Поморавског округа, Града Јагодине…

Горан Остојић је рођен 1962. године у Бачком Добром Пољу код Врбаса. У Јагодини, где му и сада живе родитељи, завршио је основну школу и гимназију. После Војне академије распоређен је у 63. падобранску бригаду Ниш, чији је био начелник.

Погинуо је у борби са албанским терористима, а одликован је орденом за храброст.