Падобранци обележили своју славу

На нишком војном аеродрому јуче су свечано обележени Дан формирања падобранских јединица и крсна слава 63. падобранског батаљона.

Свечаности су присуствовали командант Специјалне бригаде бригадни генерал Илија Тодоров, представници СПЦ, удружења ветерана, резервних војних старешина, одреда Жандармерије, породице погинулих и рањених припадника јединице и други гости.

Генерал Тодоров је истакао да су припадници Батаљона достојно и са поносом репрезентовали јединицу и да је увек до изражаја долазио професионализам, посвећеност послу, одлични међуљудски односи и пожртвованост.

-Хуманост на делу припадника 63. падобранског батаљона препознатљива је на многим пољима а посебно треба подвући да су падобранци показали сву величину људског и професионалног потенцијала на конкретним задацима у време спасавања становништва из завејаних предела Србије, рекао је генерал Тодоров.

Нишки падобрански батаљон је ове године у своје редове примио више старешина и професионалних војника након успешно завршене селективне обуке и то ће, по речима команданта батаљона потпуковника Ненада Зонића, значајно допринети спремности јединице да испуни нове задатке у будућности.

Гости и припадници јединице положили су венце на спомен-плочу погинулим падобранцима и обишли спомен-собу 63. падобранског батаљона.

На свечаности су додељена признања и награде најистакнутијим падобранцима у протеклом периоду, док је више њих извело „демо“ скокове са заставама Републике Србије, Војске Србије и 63. падобранског батаљона.

Заставник Иван Ђорђевић извео је, пред одлазак у пензију, свој 4607. скок, који је уједно и његов последњи падобрански скок у Војсци Србије.