Отворен међународни вишебој јединица специјалне намене

Командант Kопнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић данас је, у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву, свечано отворио 14. Отворени вишебој јединица специјалне намене.

Свечаном отварању присуствовао је и зaменик команданта Копнене војске генерал-мајор Видоје Живковић који је у својству председника организационог одбора вишебоја поздравио учеснике и пожелео им спортску срећу и безбедно и пријатељско такмичење.

На четрнаестом надметању најбољих специјалаца у непосредној организацији Специјалне бригаде учествоваће 11 екипа, од којих четири долазе из оружаних снага пријатељских земаља Бугарске, Грчке, Кипра и Русије.

Такмичење ће трајати два дана и једно је од најнапорнијих и најсвестранијих у Војсци Србије. Почиње групним падобранским скоком из транспортног авиона и наставља се извршавањем војничких задатака на стази дугој 40 километара. Поред групног скока падобраном, петочлане екипе такмичиће се и у дисцилинама извлачење рањеника, савлађивање препреке конопцем, гађање бомбом, савлађивање контаминираног земљишта.

Отворени вишебој јединица специјалне намене је војно спортско такмичење организовано по угледу на слична такмичења јединица специјалне намене у свету на којима су учествовали и припадници Специјалне бригаде Војске Србије. Удружење ветерана 63. падобранске бригаде присутно је на такмичењу са својом екипом састављеном од већ искусних вишебојаца. Екипа Удружења и ранијих година се успешно такмичила и остваривала запажене резултате у веома јакој конкуренцији.