Најмлађи у Србији са 5.000 скокова!

Има само 43 године, а већ 5.000 скокова са падобраном! Заставник Мирољуб Јанићијевић је данас постао најмлађи падобранац у Србији који је дошао до ове магичне границе.

Заставник Мирољуб Јанићијевић, припадник 63. падобранског батаљона специјалне бригаде Војске Србије скочио је свој пет хиљадити скок. Тиме је остварио јединствен резултат: са 43 године најмлађи је у Србији са толиким бројем скокова и прво војно лице које је те скокове остварило у служби.

Јанићијевић је јубиларни скок остварио са висине од 3.000 метара. Са још 11 колега, формирао је такозвани групни ликовни скок. А после приземљења, уследило је већ традиционално за падобранце, бацање увис.

„Врло емотиван тренутак за мене, нисам oчекивао да ће то тако емотивно да утиче на мене, јер није ми први пут да славим неку хиљадарку“, каже заставник Јанићијевић.

У војној професионалној служби у падобранској јединици, Мирољуб Јанићијевић је од 1990. године, инструктор је падобранства прве класе, и до сада је обучио више од 400 људи.

„Двадесет две године делимо добро и зло, скачемо, ронимо, скијамо, у свему што ради заставник Јанићијевић је изузетно предан томе“, каже заставник Радмила Ђурић.

„Могу да кажем да је он јако добар друг, јако квалитетан старешина и много добар падобранац, и 5.000 скокова то није мало да се уради у овој земљи и то је стварно велики успех“, додаје заставник Синиша Мићић.

skok-foto-1

Као члан екипе репрезентације „Небеске видере“, достојно представља нашу земљу и у иностранству. Вишеструки је државни првак у различитим дисциплинама падобранства, а овај рекорд јединствен је не само у нашој војсци већ и у региону.

„Понос је и задовољство сваког команданта да има припадника јединице као што је заставник Јанићијевић Мирољуб, који већ више од 20 година несебично преноси своја искуства на све припаднике јединице и самим тим подиже ниво падобранске обученост јединице и ниво оперативне способности“, каже потпуковник Ненад Зонић, командант 63. падобранског батаљона.

Заставник Јанићијевић нада се да ће тек постизати добре резултате, а нову хиљадарку у скоковима, ако настави овим темпом, можемо да очекујемо већ за четири године.