ПОЧАСТ ХЕРОЈУ СА КОШАРА: Мотоциклисти возили за потпуковника Горана Остојића

moto-skup-jagodina-2016Дефиле су улицама Јагодине предводили ветерани 63. падобранске бригаде Ниш

ЈАГОДИНА – У оквиру традиционалног, 18. Меморијалног купа „Потпуковник Горан Остојић“, посвећеном једном од најбољих официра младе генерације Војске СЦГ, комаданту 63. падобранске бригаде Горану Остојићу, који је погинуо 28. јула 1998. године недалеко карауле „Кошаре“ на граници Србије и Албаније, вечерас је на улицама Јагодине одржан дефиле око 600 мотоциклиста из Србије и неколико земаља региона и Европе.

Дефиле су улицама Јагодине предводили ветерани 63. падобранске бригаде Ниш.

Реч је о спорту којим се бавио Остојић, а мотоциклисти су посетили Основну Школу „Горан Остојић“ и положили цвеће на бисту Остојића и одали почаст минутом ћутања.

Цвеће уз мотоциклисте положила је и супруга покојног Остојића, а мотоциклисте је, испред школе дочекао отац Остојића Велимир.

Куп је почео 19. маја одавањем поште минутом ћутања, полагањем венаца и цвећа на бисту покојног Остојића – рад Оље Ивањицки, у холу основне школе која носи његово име и свечаном академијом.

Цвеће су тада, уз родитеље и супругу, положили преставници Војске Србије, официри Команде Специјалне бригаде Војске Србије из Панчева, официри 63. падобранског батаљона из Ниша, преставници СУБНОР-а, ученици школе и саборци Остојића.

Горан Остојић је рођен 1962. године у Бачком Добром Пољу код Врбаса. У Јагодини, где му и сада живе родитељи, завршио је основну школу и Гимназију.

После завршене Војне академије распоређен је у 63.падобранску бригаду Ниш. Био је најмлађи начелник те бригаде.
Погинуо је у борби са албанским терористима. Одликован је орденом за храброст.

One thought on “ПОЧАСТ ХЕРОЈУ СА КОШАРА: Мотоциклисти возили за потпуковника Горана Остојића

  1. Gorane prijatelju,brate, voljeni žive sve dok žive oni koji ih vole!!! ti ćeš živeti zauvek,a dušmani koji su te tako jeftino prodali izumreće vrlo brzo… Srbijo ne daj da se zaboravi njegovo ime i hrabrost, ako za Boga znaš!

Comments are closed.