Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, министар одбране Зоран Ђорђевић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишли су данас припаднике 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде КоВ.

Премијера и министре су на нишком аеродрому дочекали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Специјалне бригаде КоВ бригадни генерал Зоран Величковић, заменик команданта 98. ваздухопловне бригаде пуковник Дејан Васиљевић и други официри Војске Србије. Командант 63. падобранског батаљона потпуковник Ненад Зонић упознао је председника Владе Александра Вучића са инфраструктуром падобранског батаљона, док су припадници батаљона приказали сегменте обуке и извели атрактивне демо скокове.

На почетку свог обраћања премијер Вучић је подсетио да je брат команданта 63.падобранског батаљона потпуковника Ненада Зонића јуначки погинуо бранећи отаџбину и да је он наставио светлу породичну традицију, залажући се и борећи за своју државу и да је много тога урадио за падобрански батаљон.

„Падобранци постижу одличне резултате – нагласио је Александар Вучић – Оно што је посао државе је да обезбеди боље и више падобрана. Ми смо већ одвојили средства, у договору са Министарством одбране и Генералштабом Војске Србије, тако да ћете добити десет нових спортских и укупно педесет нових падобрана, добићете оптпелектронска средства и балистичку заштиту. Оно што је најважније је да извршимо већу попуну, да имате више људи и на то можете рачунати. Договорили смо се на највишем нивоу да ојачавамо наше специјалне јединице и специјалне снаге у сваком погледу и зато ћемо имати Специјалну бригаду у Панчеву посебно ојачану и падобрански батаљон додатно ојачан. Потребне су нам снаге које могу брзо да реагују, прве прихвате ударе и да прве брзо и снажно дејствују по потенцијалном агресору. У то ћемо да уложимо новац, нећемо штедети, наравно, следи и повећање плате војницима онолико колико можемо, али то није мало и биће свакако више него што је било прошли пут“.
 
Председник Владе Александар Вучић се на крају свог говора захвалио падобранцима што чувају нашу земљу, а потом имао заједнички ручак са старешинама и војницима 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде КоВ.

Командант 63. падобранског батаљона потпуковник Ненад Зонић се том приликом захвалио премијеру на посети јединици и што им је указао част дошавши на дан војних падобранаца и крсну славу јединице, Покров пресвете богородице, као и на улагањима и подршци коју пружа падобранцима како би успешно извршавали све задатке.